Actieve Lastminutes in Slowakije zijn de beste vakantie

Last Minutes in Slowakije zijn een unieke vakantie met veel mogelijkheden, of het nu om sport of natuur of cultuur gaat. Zo vindt u talloze bestemming voor uw actieve Last Minute in Slowakije, de vriendelijke streek Orava is er een van. Hier liggen oude boerendorpjes in de bossen met heuvels en weides met bloemen, een schilderachtige Last Minute in Slowakije. Het Oravska stuwmeer is een perfecte locatie voor een watersportvakantie of visvakantie tijdens een Last Minute in Slowakije, u vindt hier kleine strandjes waar u kunt zonnebaden en zwemmen. Ter afwisseling kunt u in de omgeving de kerk van Slanice bezoeken, wat nu een museum is, en de burcht Oravsky Hrad compleet met kerkers en ridderzaal. En tenslotte kunt u tijdens een mooie wandelvakantie  en Last Minute in Slowakije genieten van een zeer compleet openluchtmuseum bij Nova Bystrica en het dorp Wallachendorp Podbiel waar u houtsnijwerk, folklore en ambachtelijke kaasmakerijen vindt. Dit is een prachtig voorbeeld van een bijzondere actieve Last Minute in Slowakije. Daarnaast zijn er prachtige wintersportvakantiemogelijkheden in Slowakije. U vindt in de skigebieden kabelbanen, mooie liften en nevenactiviteiten zoals uitgaan en activiteiten voor de kinderen, de mogelijkheden van het natuurlijk landschap zijn formidabel tijdens een Lastminute in Slowakije. Daarnaast kunt u een klein stukje verderop in de Vyhorlaske vrchy optimaal genieten van een bergwandeling. Een actieve Lastminute in Slowakije is zeer geschikt voor een familievakantie, met voor ieder wel wat wils.

Sneeuwpret in Slowakije

Slowakije staat niet echt bekend als wintersportbestemming maar het land in het hartje van Europa biedt uitstekende voorwaarden om te skiën. In totaal zijn er rond 100 skicentrums zodat men in de winter in bijna elke regio kan skiën. Dit komt door de bergachtige ligging en het binnenlandse klimaat. In het bijzonder de vakantieregio Hoge Tatra in het noorden van het land is een toeristenmagneet. Tatranská Lomnica is een van de skigebieden in Slowakije en bevindt zich in het Tatra nationaal park. Het gebied is perfect toegankelijk, biedt 19 pistes en ca. 18 km lange hellingen. Wie op zoek is naar adrenaline kan naast het skiën of snowboarden ook een rit met het snowbike in het funpark riskeren. Natuurlijk kan men in de Hoge Tatra ook van heel mooie après-ski mogelijkheden genieten: talrijke bars, restaurants en pubs in de grotere plaatsen bieden de mogelijkheid om smakelijk te eten en de dag met een biertje te laten eindigen. Traditionele Slowaakse gerechten zijn bijvoorbeeld “bryndzové halušky” (gnocchi met verse schapenkaas) en “kapustnica” (zuurkoolsoep). Het eten in Slowakije is niet heel duur zodat men niet veel geld hoeft te besteden om de specialiteiten eens te proeven. Natuurlijk kan men na het skiën ook nog een sportieve avond beleven: paintbal, schaatsen of een rit met een hondenslee – er is voor iedereen iets te beleven!

Last Minutes in Slowakije bieden een unieke, actieve vakantie

Oravska stuwmeer slowakijeVoor hen die op zoek zijn naar een actieve vakantie met alles erop en er aan, zouden moeten kiezen voor een Last Minute in Slowakije. De outdooractiviteiten zijn talrijk en de combinatie met een familievakantie is perfect. Een Last Minute in Slowakije voor een fietsvakantie is zeer aan te raden, het enige probleem is dat er nog niet in elk dorp een fietsenmaker is te vinden, zodat u misschien beter een reparatiesetje in uw fietstas kunt stoppen. U vindt een prachtige wandelvakantie tijdens een Last Minute in Slowakije, zij worden een beetje voorgetrokken vanwege het landschap met meer mogelijkheden voor wandelaar en er is het Spoor van de Slowaakse Nationale Opstandelingen. Dit Spoor begint in de Dukla Pass en loopt helemaal door tot Bratislava, unieke Last Minutes. Daarnaast worden er voor jong en oud, werkelijk in alle moeilijkheidsgraden wandeltochten uitgezet of georganiseerd met of zonder gids. U kunt genieten van een ideale wandelvakantie tijdens een actieve Last Minute in Slowakije. De Orava regio met de rivier de Orava is een mooi rivierengebied waar u zichzelf kunt verwennen met een watersportvakantie tijdens een Last Minute in Slowakije, bij het grootste en schoonste meer van Slowakije met een oppervlakte van 35 km². Beleef plezier aan een visvakantie, u vindt hier maar liefst 23 vissoorten, een bootexcursie, windsurfen en zeilen tijdens uw Last Minute in Slowakije. Kies voor een geweldige vakantie in Slowakije, kies voor een Last Minute in Slowakije voor het hele gezin.

Spetterende wintersportvakantie in Slowakije

Wintersportvakanties en Last Minutes in Slowakije zijn een prima combinatie, zeker als u bedenkt hoeveel bergen en voorzieningen u tijdens een Last Minute in Slowakije tegenkomt. De historische steden mogen dan een belangrijke trekpleister vormen tijdens een Last Minute in Slowakije, de wintersportvakantie in Slowakije deelt deze eerste plek of staat op een zeer goede tweede plaats. Populaire Lastminutes in Slowakije voor een wintersportvakantie zijn Banska Bystrica en Zvolen, in het Tatra gebergte met zeer goede treinverbindingen. Het oudste skigebied van Slowakije is Stary Smokovec. U vindt hier 4,3 km aan skipistes, prachtige omgeving, meer dan uitstekende ski-omstandigheden, u kunt hier prachtig langlaufen, snowboarders krijgen de ruimte, u vindt hier snowtubing en skilessen, een zeer complete skivakantie tijdens een actieve Last Minute in Slowakije. Het grootste skigebied in Slowakije vindt u bij Jasna, in de Lage Tatra, onderverdeeld in vier kleinere resorts, samen vormen ze 30 skipistes met diverse niveaus, ook hier vindt u prachtige lastminutes in Slowakije. Chopok is een populaire afdaling en ook de hoogstse top in de Lage Tatra. U vindt hier naast de normale ski-resorts diverse activiteiten zoals; snowscooterverhuur, paragliden, paintball, nachtskiën en après ski. De wintersportvakantie tijdens een Last Minute in Slowakije is behoorlijk populair aan het worden, dankzij de goede balans van de aangeboden voorzieningen in combinatie met het prijskaartje wat daar aanhangt. De gastvrijheid van de mensen, de omgeving en het lekkere eten doen de rest. Kies voor een winterse Lastminute in Slowakije, doe uzelf niet te kort.

Meer vakantiehuizen
Bekijk onze vakantiehuizen